Bemutatkozunk

Üdvözlöm!

 

Intézményünk Telkiben, Budapesttől mintegy 20 km-re a Zsámbéki - medence festői környezetében található. A kistérség egésze alapvetően a főváros közelsége miatt vonzó helynek számít a betelepülők számára.

A település központjában, családias  környezetben, a falu "ékszerdobozaként" működik 68 férőhelyes, háromcsoportos intézményünk, a Busy Bee óvoda. Csoportjaink homogén /azonos életkorú/ és heterogén /vegyes életkorú/ szerveződésűek. Magát az épületet eredetileg is gyermekekkel foglalkozó intézménynek tervezték. A csoportszobáink napfényesek, tágasak, minden csoportnak külön mosdója és öltözője van. Saját uszodával, teniszpályával, hatalmas tornateremmel, felszerelt udvarral, külön fejlesztésre, tehetséggondozásra, egyéb szolgáltatásra alkalmas külön kis szobákkal rendelkező épületünkben egész tanévben várjuk a gyermekeket. Két és fél éves koruktól egészen iskolás korukig gondoskodunk a korosztálynak megfelelő nevelési programról.

Hat óvodapedagógus és három dajka foglalkozik nap, mint nap a jelenleg közel 60 gyermekkel. Vannak kisegítőink is, akik alkalmi megbízással járulnak hozzá a gyerekek teljes körű neveléséhez. Ide tartozik a logopédus, pszichológus, illetve a különböző sportfoglalkozások képviselői is, mint a karate, síelés, jóga, illetve tánc-oktatók.  Mind a külső, mind a belső dolgozóink jól képzettek, rendelkeznek a munkakörükhöz szükséges végzettséggel.

Nevelési programunk nagy hangsúlyt fektet az aktív angol nyelvtudás alapjaira, valamint az egyéni személyiség és képességfejlesztésre. Értékrendünket így a sport, az angol nyelv, és a személyiség fejlesztés alakítja.

A pedagógiai munka a Helyi Pedagógiai Program alapján folyik, melyet minden szülő megismerhet, ez nyilvános dokumentum. A pedagógia munkánk színvonalát nagyban befolyásolja az adott infrastruktúra. Ez Telkinek az agglomerációs települések közül kiemelkedően jó. Gyalogosan is közel van minden mindenhez. Posta, élelmiszer bolt, iskola, uszoda és a most épülő orvosi rendelő is. Összesen 5-6 perc sétával elérhető minden. Ideális a kisgyermekes családok számára.

 Az óvodai nevelésünk gyerekközpontú, ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszünk. Minden gyermek külön egyéniség, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint fejleszteni őket nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben.

Célunk a gyermekek egyéni éréséhez, igényeihez fejlettségéhez, szükségleteikhez igazodó személyiségfejlesztés, a tanuláshoz szükséges képességek és részképességek megalapozása.

Fontosnak tartjuk továbbá a családokkal való együttműködést, a folyamatos párbeszéd biztosítását.

Óvodánk minőségbiztosítása érdekében a szülőkkel elégedettségi kérdőívet szoktunk kitölttetni. Ezek alapján mondhatom azt, hogy magas színvonalon teljesítünk.   

  • A szülők többsége azért választotta az óvodánkat, mert jó híre van, ismerik az óvodába folyó nevelőmunkát
  • A gyermekek kapcsolatát a felnőttekkel (óvónő, dajka) fontosnak és kielégítőnek tartják.
  • A szülők véleménye, hogy az óvoda nagymértékben segíti a gyermek önállósodását.
  • A beszédfejlődés az iskolára való alkalmasságot megalapozottnak vélik.
  • A gyerekek szeretnek óvodába járni.
  • A tájékoztatás szülői értekezleten a szülők szerint kielégítő.
  • A szülők szívesen vesznek részt az óvoda programjain, rendezvényein,
  • A szülők elégedettek az óvoda és a család kapcsolattartási formáival
  • Az exluzív környezetet elvarázsolja az ide látogatókat

 

 

Olyan óvoda működtetésére törekszünk, amely a kapkodó, gyakran érzéketlen modern világunkban egy nyugodt, barátságos sziget, ahova örömmel lép be a szülő gyermekével.

 

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket gyermekükkel együtt!