Hangszeres zeneoktatás - ( zeneovi )

A Journal of Neuroscience szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a hétéves kor előtt megkezdett zenei tanulmányok igen nagy jelentőséggel bírnak az agy fejlődése szempontjából: a korai zenei nevelésben részesülők agyának mozgásért felelős motoros mezői között erősebb kapcsolatok alakulnak ki, mint azoknál, akik a zeneoktatás világán kívül nevelkednek.

A Concordia Egyetem szakembereinek kutatásából kiderült, hogy 5 és 8 éves kor között a zenetanulás "felturbózza" az agy normális fejlődési folyamatát, és egész életre szóló pozitív változásokat indíthat el a motoros képességeket és az agy szerkezetét illetően. A hangszerek megszólaltatásához ugyanis össze kell hangolni a kézmozdulatokat egy látott vagy hallott ingerrel, ha mindezt hét éves kor előtt teszi a gyermek, akkor az agy motoros és érző területei között különösen erős kapcsolatok jönnek létre - mondta el a kutatás vezetője. Ráadásul minél korábban vág bele a zenélésbe a gyermek, annál erősebbek lehetnek e kapcsolódások.

Az aktív zenélés az egyetlen olyan tevékenységi forma, amikor a jobb és a bal agyfélteke egyaránt dolgozik. Ezáltal aki zenél, énekel - szakember (zenetanár) irányításával - a legjobban fejleszti a képességeit.

Hogy miért énekeljünk, zenéljünk nap mint nap? Mert a zenei nevelés sokkal többet jelent mint zenét hallgatni és énekelni, mondókázni. Második nyelvünk, amivel érzelemgazdagabban tudjuk kifejezni magunkat. Lélekemelő és kiegyensúlyozottságot nyújtó tevékenység, az önkifejezés egyik formája.

Az óvodánkban működő zeneovi célja, hogy játékos formában megszerettessük a gyerekekkel a zenét és segítsük őket képességeik fejlesztésében és kibontakoztatásában.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő anyukát és kisgyermeket! Az első próbaóra ingyenes.

ÉRDEKEL >>